Каталог
Промоции
Очаквайте
Нови книги
Препоръчваме Ви
Доставки
Контакти
Връзки към нас
За Реклама
За нас

Художествена литература
Научна литература
Икономическа литература
Чуждоезична литература
Медицина
Правна литература
Компютърна литература
Техническа литература
Учебна литература
Речници и разговорници
Публицистика
Политика
Любов и секс
Изкуство
Религия
За децата
Спорт и туризъм
За дома
Фотоалбуми
Загадки и мистерии
Online тестове 

 

 

 

 

 

 

 


Начална страница>Научна литература>История и археология

Българи, италианци, Ватикана / Bulgari, Italiani, Vaticano

Българи, италианци, Ватикана / Bulgari, Italiani, Vaticano
Автор: Георги Бакалов, Александър Фол
Издателство: Тангра ТанНакРа
Дата на издаване:
Обем: 152 стр.
Формат: 21х28 см.
Корица: мека
Корична цена: 48.00 лв.
Отстъпка: 10 %
Спестявате: 4.80 лв.
Крайна цена: 43.20 лв.

 

ТАНГРА ТанНакРа ОБЩОБЪЛГАРСКА ФОНДАЦИЯ и ЦЕНТЪРЪТ ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ НА БЪЛГАРИТЕ към нея трета година осъществяват издателски проект по тази формула. През 2000 и 2001 г. той бе защитен с проучвания на редица автори върху отношенията между Българи и Евреи и между Българи и Арменци. За разлика от някои традиционни и модерни гледни точки към другите проектът се основава на възгледа, че те това сме ние, в изменена обстановка и културно-историческа среда. Такъв подход не е натоварен с характеристиките на многобройните видове памет и особено с т.нар. етническа памет и на тяхната роля в социалноактивното поведение на народи и нации. Историческата памет, която е и познание, възпроизвежда крайната цел на човешкото съществуване и на интелектуалния и нравствен напредък. Тази цел е историческото добро. Доброто, при това тълкуване, е идеал, който е заложен в дълбоките пластове за човешкия стремеж към благородство и съвършенство. За съжаление, тези ресурси, практически неизчерпаеми, много често са потискани от идеологии и от наложени обстоятелства. Затова всяко завръщане към пълноценността на съвместния живот на народите е възкресяване на стари, но позабравени добродетели и създаване на нови. Такъв е сигурният залог за партньорството във всеки момент на неговото добронамерено осъществяване. В хода на многовековното протичане на взаимодействените
контакти историческото добро се проявява като взаимно обогатяване на културите. Изучаването на българо-италианските и българо-ватиканските връзки и взаимни сближавания съдържа този урок. Неговото ново усвояване се извършва в подходящото време на годините на обединяването на Европа и на интегративните процеси в целия свят. В съответствие с изворите, с които авторите разполагат и използват, както и в стила на динамиката на отношенията между двата народа и трите страни, книгата, за разлика от предишните издания, е построена по взаимно допълващи се начини на изложение. Единият от тях е РАЗКАЗЪТ, написан от Божидар Димитров.
Другият е ПРИПОМНЯНЕТО, написано от Пламен Павлов и Асен Марчевски.
Така повествованието се прекъсва, за да се откроят събития и хора.
Поради дългогодишния научен интерес към българо-италианските и българоватиканските отношения към книгата са прибавени подбрана библиография и хронологическа таблица, съставени от Георги Владимиров.

 

 

Препоръчайте "Българи, италианци, Ватикана / Bulgari, Italiani, Vaticano" на приятел
Вашето име:  
Вашият E-mail:  
Име на получателя:  
E-mail на получателя:  
Допълнителен коментар:  
 

В количката
0  
книги за 0 лв.Мнения и препоръки
Препоръчваме Ви
Връзки към нас
Online тестове
Най-новите
Промоции
Доставка
Очаквайте
За реклама
Най-продаваните
10 произволни книги

   Всички оферти са валидни до изчерпване на количествата. Възможни са печатни грешки, корекции на цените, както и промяна на дизайна на продуктите.  
  Copyright © 2004 Book-bg.com. All rights reserved.  

[ Свържете се с нас ]